Vad kan vi hjälpa till med?

Avmaskning inför resa, 1-5 hundar
5 minuter

För resa till ex Norge/Finland. Kom i håg passet! Har du inget pass, boka för det istället så löser vi både pass och avmaskning på tiden du bokar för pass. Du väljer själv om du tar med avmaskningsmedlet eller köper det hos mig för 60 kr per påbörjat 10 kg. OBS! Kom i håg tidsgränserna för inresa till Norge, avmaskning minst ett dygn och max 5 dygn innan ni passerar gränsen TILL Norge/Finland. För mer info http://www.mattillsynet.no

Besiktning inför försäkring/försäljning
20 minuter

Besiktning djur mer än 6 månader, om ditt djur ej är id-märkt meddela när du kommer. Kostnad för märkning tillkommer.

Dräktighetsultraljud
20 minuter

Dräktighetsundersökning med ultraljud. Minst 28 dagar efter parning för att säkert säga att dräktighet ej förekommer, men ofta kan man se foster tidigare.

Hälsoundersökning
20 minuter

Undersökning av din hund eller katt. Ange gärna en kort sammanfattning om det är något särskilt du undar. Kostnad för ev provtagning och behandling tillkommer.

ID-märkning med chip
5 minuter

Märkning av katter och hundar är lagkrav i Sverige, de flesta märks av uppfödaren.

Kattungepaket
15 minuter

Besiktning, vaccination och id-märkning med chip. Om du har fler än två kattungar hör av dig så det blir tillräckligt med tid avbokat, info@annalegvet.se alterantivt 070-22 23 123. För stora kullar gör jag även hembesök, debitering för resa tillkommer.

Kemisk kastrering handjur
10 minuter

Kemisk kastrering med chip på hanhund eller hankatt. Priset är totalpris och gäller läkemedel samt besök. Det lägre priset, 2475 kr är för 6 månaderschip och det högre för 12 månaderschip.

Kloklippning under sedering
30 minuter

Kloklippning under lugnande. OBS! Din hund eller katt bör ej ha ätit 4-6 timmar innan besöket. Fri tillgång till vatten.

Pass
5 minuter

Ditt djur behöver vara id-märkt för att kunna utfärda pass, det kan vi ordna om det behövs. Meddela när du kommer, det behövs inte bokas extra tid. Samma sak om du behöver avmaskning, meddela bara när du kommer. Kostnad för ev avmaskning tillkommer.

Progesteronprov
10 minuter

Progesteronprov för att hitta optimal parningsdag. Du vet väl att jag har behörighet att utföra inseminationer på hund?

Vaccination 1 djur (hund/katt)
5 minuter

Kom i håg vaccinationsintyg om du har! Det högre priset gäller rabiesvaccination som även måste föras in i pass.

Vaccination 2-4 djur (hund/katt)
10 minuter

Kom i håg vaccinationsintyg om du har! Bokar du tid för rabiesvaccination måste du ha ett pass.

Vaccination kanin
10 minuter

Jag har inte alltid vaccin på lager. Vi kan behöva boka om så jag hinner beställa om du bokar inom 2-3 dagar. Kom i håg vaccinationsbevis om du har ett!

Valppaket
20 minuter

Besiktning, vaccination och id-märkning med chip. Om du har fler än två valpar hör av dig så det blir tillräckligt med tid avbokat, info@annalegvet.se alterantivt 070-22 23 123. För stora kullar gör jag även hembesök, debitering för resa tillkommer.

Kastrering hanhund
90 minuter

Fastande 4-6 timmar innan ingreppet, fri tillgång till vatten. Ta gärna med krage. Din hund behöver ha båda testiklarna i pungen för denna bokning/pris. Avbokning mindre än 24 innan debiteras 1500 kr.

Kastrering hankatt
30 minuter

Meddela om du vill ha vaccin och id-märkning när du kommer, då är det den högre kostnaden. OBS! Ingen mat 6 timmar innan besöket. Fri tillgång till vatten. Vi kommer överens om hämtningstid, ca 1 timmar efter att du lämnat din katt. Om det är möjligt för dig!

Kastrering honkatt
90 minuter

Meddela om du vill ha vaccin och id-märkning när du kommer, då är det den högre kostnaden. OBS! Ingen mat 6 timmar innan besöket. Fri tillgång till vatten. Vi kommer överens om hämtningstid, ca 1,5 timme efter att du lämnat din katt. Om det är möjligt för dig!

Kastrering tik
120 minuter

Kastrering av frisk tik. Bör inte ha ätit 4-6 timmar innan narkos. Om du vet eller misstänker att din hund har en förhöjd narkosrisk boka tid för undersökning innan operation. Ta med en krage om du har hemma. Avbokning mindre än 24 innan debiteras 1500 kr.

Kemisk kastrering handjur
10 minuter

Kemisk kastrering med chip på hanhund eller hankatt. Priset är totalpris och gäller läkemedel samt besök. Det lägre priset, 2475 kr är för 6 månaderschip och det högre för 12 månaderschip. OBS! 12 mån chip lagerförs ej och måste beställas.

Avhämtning av urna efter kremering
5 minuter

Går att boka när du ska hämta din urna efter kremering.

Avlivning hund
45 minuter

Fundera innan om du vill kremera, samt om du vill ha askan tillbaka. Du kan meddela när du kommer. Skicka gärna ett mail till mig om din hund väger mer än 25 kg. Tack på förhand.

Avlivning kanin
45 minuter

Fundera innan om du vill kremera, samt om du vill ha askan tillbaka. Du kan meddela när du kommer.

Avlivning katt
45 minuter

Fundera innan om du vill kremera, samt om du vill ha askan tillbaka. Du kan meddela när du kommer.

Avlivning övriga smådjur
45 minuter

Fundera innan om du vill kremera, samt om du vill ha askan tillbaka. Du kan meddela när du kommer.

Stygntagning alt dräntagning
15 minuter

Hör av dig om djuret mår dåligt eller såret ser infekterat/sprucket ut för snabbare tid . Om du tror att ditt djur behöver lugnande för besöket behöver du också höra av dig.

Åtgärd där det behövs lugnande
60 minuter

När ditt djur kommer behöva lugnande för undersökning eller åtgärd. Ange gärna en kort sammanfattning av vad djuret behöver hjälp med. Kostnad för ev provtagning och behandling tillkommer. Ev recept ingår. OBS! Jag utför inga tandåtgärder under lugnande, dessa ska sövas, allt enligt Veterinärförbundets rekommendationer. Boka tid för undersökning istället. Ingen mat 4 timmar innan besöket. Fri tillgång till vatten.

Ultraljud
60 minuter

För dig som kommit överens med mig att vi ska följa upp tidigare undersökning av din hund eller katt. Är det dräktighet du vill kolla? Boka dräktighetsultraljud. :-)

Undersökning
30 minuter

Undersökning av din hund eller katt. Ange gärna en kort sammanfattning av vad ditt djur behöver hjälp med. Kostnad för ev provtagning och behandling tillkommer. Ev recept ingår.

Uppföljande injektion
10 minuter

CYTOPOINT mot klåda, CARTROPHEN-/LIBRELA-behandling mot artros/hälta. Endast injektion, ingen undersökning.

Utredning
60 minuter

När ni behöver lite mer omfattande hjälp. Ange gärna en kort sammanfattning av vad djuret behöver hjälp med. Kostnad för ev provtagning och behandling tillkommer. Ev recept ingår.

PTR
120 minuter

Tandkoll på mottagning, med lugnande
60 minuter

Första kontroll av tandstatus på mottagning under lugnande/sedering om ditt djur är svårt att undersöka i munnen. Tex för att se om något behöver åtgärdas eller undersökas vidare. Detta bokas då på ytterligare ett besök. I enlighet med Veterinärförbundets rekommendationer tar jag alltså inte tandsten på mottagningen på djur som fått lugnande. OBS! Ingen mat 4-6 timmar innan besök, men fri tillgång till vatten.

Tandkoll på mottagning, vaket djur
30 minuter

Första kontroll av tandstatus på mottagning. Tex för att se om något behöver åtgärdas eller undersökas vidare. Detta bokas då på ytterligare ett besök.