Vad kan vi hjälpa till med?

ID-märkning CHIP
15 minuter

Om ditt djur behöver ID-märkas kan du boka en tid här. Alla katter födda efter 2007 måste enligt lag vara ID-märkta och registrerade hos Jordbruksverket.

Injektion
15 minuter

Om ditt djur har inlett en CARTROPHEN-, LIBRELA- eller SOLENSIA-behandling mot artros, eller en CYTOPOINT- eller ARTUVETRIN-behandling mot klåda så kan du boka de uppföljande injektionerna här.

Kloklippning
15 minuter

Kloklippning finns i tre olika prisnivåer beroende på hur svårt det är och hur mycket personal som krävs för att klippa klorna. Om ditt djur är mycket besvärligt att klippa klorna på är det bäst att ringa till kliniken, på 018-34 14 49 för tidsbokning, för att vi ska kunna säkerhetsställa att den personal som krävs finns tillgänglig. OM DITT DJUR BEHÖVER FÅ LUGNANDE för kloklippning behöver du RINGA KLINIKEN FÖR TIDSBOKNING, och en större kostnad tillkommer då.

Progesteronprov
15 minuter

Här kan du boka tid för blodprovstagning av din tik för att kolla progesteron-nivån inför parning. Vi kan analysera provet direkt i vårat eget lab. Uppfödarrabatt gäller EJ på progesteronprov.

Stygntagning och/eller sårkontroll
15 minuter

Här kan du boka tid för stygntagning, dräntagning eller sårkontroll efter operation. OBS! Gäller ej kontroll efter tandextraktion, ring kliniken för detta. Ring till kliniken på 018-34 14 49 om djuret mår dåligt eller såret ser dåligt ut för snabbare tid eller tid hos veterinär. Om du tror att ditt djur behöver lugnande för besöket behöver du också ringa och boka tid.

Vaccination (EJ rabies/Leptospiros)
15 minuter

Här kan du boka tid för grundvaccination (OBS! valp/kattunge ska vara MINST 12v gammal vid sin andra dos), påfyllnadsvaccination (Hund: DHPPi, Pi, KC, Katt: Tricat, Ducat, Kanin: MyxoRHD+) och herpesvaccination. OBS! Om du vill ha vaccinationen intygat i ett existerande pass så kan det bli väntetid, vänligen ring kliniken för tidsbokning om du vill undvika detta. Vid uppvisande av uppfödarbevis gäller 20% rabatt. Vid uppvisande av medlemskap i Knivsta Brukshundklubb gäller 15% rabatt på hundvaccinationer (ej Herpes). Rabatter kan ej kombineras och gäller ej vid paketpriser. Som VetPlan kund ingår en årlig vaccination.

Snabbkoll för recept på fästingmedel
15 minuter

Om du önskar ett recept på fästingmedel och inte har varit på ett besök hos oss med ditt djur inom 12 månader behöver du boka denna tid. Om du har flera djur som behöver recept så går det bra att ta med dessa på samma tid. Om du har varit här med djuret inom 12 månader räcker det med att ringa eller maila kliniken för att få ett recept, vi kommer då att behöva en aktuell vikt.

Tandkoll
15 minuter

Här kan du boka tid för en kontroll av din hund eller katts tänder. På detta besök lyssnar vi på hjärtat, gör en bedömning av munhålans status (i den mån djuret tillåter det) samt lämnar en ungefärlig prisuppgift för eventuell tandåtgärd. Undersökningen utförs av vår tandveterinär Thorsten och denna kontroll måste alltid utföras som ett separat besök innan vi bokar in en tid för tandstensborttagning eller utdragning av tänder. OBS! Ring kliniken för tidsbokning om du tror att ditt djur behöver få lugnande för att kunna undersöka munnen. Tel. 018-34 14 49.

VetPlan BAS hälsokontroll
30 minuter

Här kan du som VetPlan Bas-kund boka tid för årlig hälsokontroll. Det går bra att vaccinera vid samma besök om det önskas. Om ditt djur mår dåligt eller har några specifika symtom/besvär som du vill kolla upp så ber vi dig att ringa kliniken för tidsbokning på 018-34 14 49.

VetPlan PLUS hälsokontroll ink. blodprov
45 minuter

Här kan du som VetPlan Plus-kund boka tid för årlig hälsokontroll inkl. blodprover. Det går bra att vaccinera vid samma besök om det önskas. Om ditt djur mår dåligt eller har några specifika symtom/besvär som du vill kolla upp så ber vi dig att ringa kliniken för tidsbokning på 018-34 14 49.