Vad kan vi hjälpa till med?

Avmaskning
15 minuter

Vaccination - Hund
15 minuter

Vi rekommenderar att du vaccinerar din hund årligen. Vi erbjuder vaccinationer för hund mot parvo, valpsjuka, hepatit, rabies och leptospiros. Vilket vaccin som skall ges beslutas vid ditt besök. Glöm inte att ta med vaccinationskortet med tidigare vaccineringar. Priser:​ PI (Kennelhosta) 445 kr, DHPPI (valpsjuka, parvo, HCC, kennelhosta) 645 kr, Leptospiros 645 kr, Rabies  710 kr

Vaccination - Katt
15 minuter

Vi rekommenderar att du vaccinerar din katt årligen. Vi erbjuder vaccinationer för kattpest och kattsnuva samt Rabies. Vilket vaccin som skall ges beslutas vid ditt besök. Glöm inte att ta med vaccinationskortet med tidigare vaccinationer. Priser: Tricat (Kattpest och kattsnuva) 545 kr, Ducat (Kattsnuva) 445 kr, Rabies 710 kr

Besiktning
45 minuter

Vid en besiktning undersöks hunden eller katten. Den kliniska undersökning som utförts dokumenteras sedan på ett standardiserat intyg. Intyget kan du sedan använda för att exempelvis försäkra ditt djur. OBS! Detta är inte en undersökning, vill du boka en undersökning och du är orolig för ditt djur ring eller mejla oss.

EU-Pass
30 minuter

Vi utfärdar ett pass för sällskapsdjur inför resa inom EU för hund och katt.

ID-märkning Chip
15 minuter

Ett mikrochip injiceras under huden mellan skulderbladen. Alla chip har ett unikt id-nummer inprogrammerat och det är det numret som du sedan själv registrerar på jordbruksverkets hemsida.

Kloklippning
15 minuter

Kloklippning av hund, katt eller fågel

Seniorkontroll ink. Blodprover
50 minuter

När katter och hundar åldras drabbas en del individer av olika sjukdomar som påverkar djurets livskvalitet och hälsa negativt. Vid seniorkontroll för hund och katt sker en hälskontroll av djuret samt blodprovstagning. I samband med ditt besök finns också tid för att diskutera dina frågor kring hur du ger bäst förutsättningar för ett åldrande djur.

Veterinärkons. för skotträdd hund
30 minuter

Många hundar lider av rädsla för fyrverkerier och smällare. Vi erbjuder därför rådgivning hur du kan hjälpa din hund samt recept på lugnande preparat utifrån hundens behov.

Viktminskningskonsultation (Djurvårdare)
30 minuter

Överviktiga hundar och katter löper högre risk att drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes och ledproblem och får därigenom kortare livslängd och sämre livskvalitet. Vi dokumenterar djurets idealvikt och skapar en plan för hur du kan hjälpa djuret till en hälsosam viktnedgång. Konsultationen inkluderar inte veterinärundersökning utan rådgivning av djurvårdare.

Viktminskningskonsultation ink. undersök
50 minuter

Överviktiga hundar och katter löper högre risk att drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes och ledproblem och får därigenom kortare livslängd och sämre livskvalitet. Viktminskningskonsultationen startar med en undersökning av veterinär. Vi dokumenterar djurets idealvikt och skapar en plan för hur du kan hjälpa djuret till en hälsosam viktnedgång.