Vad kan vi hjälpa till med?

Besiktningspaket 1
30 minuter

Paketpriset gäller per djur ex kattunge, valp, vuxna hundar och katter, och inkluderar basvaccin, besiktning och microchipmärkning. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. De debiteras som 2x1300 kr, 3x1300 kr osv.

Besiktningspaket 2
30 minuter

Paketpriset gäller per djur ex kattunge, valp, vuxna hundar och katter, och inkluderar basvaccin x 2, besiktning och microchipmärkning. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. De debiteras som 2x1600 kr, 3x1600 kr osv.

Chipmärkning
20 minuter

Detta är den vanligaste metoden av id-märkning. Från 1 Januari 2023 ska alla katter ID-märkas, även innekatter. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning.

Pass till ditt djur
15 minuter

Vi utfärdar ett pass som gäller för utlandsresa åt hund, katt, kanin, iller, fåglar, reptiler och övriga smådjur. Ett djur per pass. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning.

Besiktningsintyg
20 minuter

Vi besiktigar ditt djur. Intyget gäller för försäljning och till försäkringsbolag om Ni önskar teckna försäkring. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. De debiteras som 2x399 kr, 3x399 kr osv.

Hälsointyg inför resa EU
10 minuter

Vi undersöker ditt djur och utfärdar ett enkelt intyg direkt i passet. Har djuret inget pass, så gör vi ett till en extrakostnad av 599 kr. Har du flera djur kan de också boka på denna bokning. De debiteras som 2x 349 kr, 3x 349 kr osv.

Intyg avmaskning inför resa
10 minuter

Vi intygar att ditt djur får avmaskning mot dvärgbandmask (ecinococcus). Ta med tabletter. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. De debiteras som 2x100 kr, 3x100 kr osv.

Kastrering katt hane
30 minuter

Bästa tiden att kastrera hankatten är när han är ca 6 månader. Desto yngre katten är desto enklare operation och konvalecens, men katter i alla åldrar kan kastreras. I priset ingår klinisk hälsoundersökning, kastration samt återbesök vid behov. 1. Du lämnar in din katt och hämtar den några timmar senare. 2. Ta med 2 lagom stora rena handdukar som katten kan ligga på efter operationen. 3. Se till att buren är ren även på insidan. 4. Ge inte katten mat 6 timmar före den bokade tiden. Vatten ska alltid stå framme. 5. Finns en ren krage tar Ni med den, annars får Ni med härifrån för 140 kr. 6. Vi ger smärtstillande efter operationen, och Ni får med ett par doser från oss att ge nästföljande dagar. 7. Läs mer under "VÅRDINFORMATION" i huvudmenyn där vi skrivit Hemgångsråd åt katt/kastrering. Där beskriver vi hur du gör före och efter kastrationen.

Kastrering+märkning hankatt-paketpris
30 minuter

Vi kastrerar och chipmärker din hankatt-paketpris Bästa tiden att kastrera hankatten är när han är ca 6 månader. Desto yngre katten är desto enklare operation och konvalecens, men katter i alla åldrar kan kastreras. I priset ingår klinisk hälsoundersökning, kastration samt återbesök vid behov. 1. Du lämnar in din katt och hämtar den några timmar senare. 2. Ta med 2 lagom stora rena handdukar som katten kan ligga på efter operationen. 3. Se till att buren är ren även på insidan. 4. Ge inte katten mat 6 timmar före den bokade tiden. Vatten ska alltid stå framme. 5. Finns en ren krage tar Ni med den, annars får Ni med härifrån för 140 kr. 6. Vi ger smärtstillande efter operationen, och Ni får med ett par doser från oss att ge nästföljande dagar. 7. Läs mer under "VÅRDINFORMATION" i huvudmenyn där vi skrivit Hemgångsråd åt katt/kastrering. Där beskriver vi hur du gör före och efter kastrationen.

Kastrering+märkning+vaccination hankatt
30 minuter

Vi kastrerar, vaccinerar och chipmärker din hankatt-paketpris. Bästa tiden att kastrera hankatten är när han är ca 6 månader. Desto yngre katten är desto enklare operation och konvalecens, men katter i alla åldrar kan kastreras. I priset ingår klinisk hälsoundersökning, kastration samt återbesök vid behov. 1. Du lämnar in din katt och hämtar den några timmar senare. 2. Ta med 2 lagom stora rena handdukar som katten kan ligga på efter operationen. 3. Se till att buren är ren även på insidan. 4. Ge inte katten mat 6 timmar före den bokade tiden. Vatten ska alltid stå framme. 5. Finns en ren krage tar Ni med den, annars får Ni med härifrån för 140 kr. 6. Vi ger smärtstillande efter operationen, och Ni får med ett par doser från oss att ge nästföljande dagar. 7. Läs mer under "VÅRDINFORMATION" i huvudmenyn där vi skrivit Hemgångsråd åt katt/kastrering. Där beskriver vi hur du gör före och efter kastrationen.

Kemisk kastrering
15 minuter

Vissa djur ex hund, katt och iller kan kastreras kemiskt. Det gör vi med en spruta som innehåller ett chip med hormoner. Detta ger ingen permanent kastration, och effekten av chippet brukar försvinna efter ett halvt till 2 år. Då måste det göras igen.

Sista vilan för en kär vän
20 minuter

Har du kommit fram till beslut att din vän behöver somna in, bokar du tid här. Är du osäker och önskar att veterinären undersöker och hjälper dig ta beslut, ska du välja "undersökning hos veterinär" på internetbokningen. Vi gör även hembesök för avlivning. Boka hembesöket på sms 0734-308391. Förutom den vanliga avgiften det kostar på mottagningen, tillkommer det minst 3000:- i hembesöksavgift. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt. Vi åker endast inom 1 mils radie från domkyrkan.

Tandstensborttagning katt paketpris
30 minuter

Djurdoktorns tandvård innefattar borttagning av tandsten, samt en bedömning av tandstatus. Vi har ingen tandröntgen, och misstänker vi att mer djupgående problem finns kommer vi att (i samförstånd med Er) remittera katten till en djurtandläkare. Detta ingår i paketpriset: Sedering+smärtstillande i injektionsform så katten ligger still och vi kan jobba effektivt. Tandstensavlägsnande med hjälp av ultraljud. Uppvakningsspruta. Så här går det till: Vi ger katten en lugnande spruta och Ni sitter med ca 15 minuter. När den sover lämnar Ni katten hos oss 1-1,5 timmar och Ni får åka iväg. När Ni kommer tillbaka ger vi en uppvakningsspruta och katten vaknar upp helt inom 10-15 minuter. Ibland kan vi behöva avlägsna någon tand som sitter väldigt lös, och vi brukar kunna genomföra det på lokalbedövning. Extra kostnad för detta tillkommer.

Återbesök hos veterinär
20 minuter

Här bokar du tid för återbesök av exempel öron och ögonproblem, sårskador, halsinspektion, analsäcksinflammation/problem samt olika infektioner. Som återbesök räknas ett besök som är en uppföljning av det tidigare besöket. Eventuella provtagningskostnader, analyskostnader och behandlingskostnader tillkommer.

Undersökning hos veterinär
25 minuter

Har du ett sjukt djur eller misstänker att det är så, boka tid här. Vi allmänundersöker ditt djur och föreslår åtgärder i samråd med er. Ytterligare kostnader tillkommer om ditt djur har flera problem/diagnoser eller om det krävs utredning, sedering, behandling, analys, provtagning mm.

Vaccination Hund
15 minuter

Här kan du vaccinera din hund. 1. Valpsjuka, parvo, liten del kennelhosta, smittsam leverinflammation (hundens basvaccin)-Nobivac Dhppi. 550 kr 2. Kennelhostans virusar samt bakterien Bordetella-Nobivac KC. Ges i nosen. 550 kr. 3. Kennelhostans bakterie Bordetella-Versican Plus Bb Oral. Ges i munnen. 550 kr. 4. Rabies-Rabisin 3 års spruta. Ges som injektion. 550 kr. 5. Leptospira-Nobivac L4. Ges som injektion. 550 kr. 6. Leishmania-Letifend. Ges som injektion. 900 kr (Beställningsvara). Att veta vilket vaccin som behövs kan vara svårt. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din hund. Har du andra sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det till en kostnad av 525 kr.

Vaccination Iller
15 minuter

Här kan du vaccinera din iller. Basvaccin: valpsjuka. Rabies. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din iller. Har du särskilda sjukdomar eller andra vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 525 kr.

Vaccination Kanin
15 minuter

Här kan du vaccinera din kanin. Basvaccin: gulsot och kaninpest, senast uppdaterat vaccin. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din kanin. Har du särskilda sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (info@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 525 kr.

Vaccination Katt
15 minuter

Här kan du vaccinera din katt. Basvaccin: kattpest, kattsnuva 550 kr. Rabies 550 kr. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din katt. Har du särskilda sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 525 kr.