Vad kan vi hjälpa till med?

Akuttid
30 minuter

OBS! Alla AKUTTIDER bokas direkt på telefon. OBS! Vi tar emot akutfall på vardagar och helger dag och kvällstid i mån av tid. Skicka ett SMS till 0705-977503 till veterinär David Melin.

Besiktning +vaccination+märkning
30 minuter

Paketpriset gäller per djur ex kattunge, valp, vuxna hundar och katter, och inkluderar basvaccin, besiktning och microchipmärkning. Har du flera djur som du vill boka var god maila salabacke@djurdoktorn.nu Är det bara 2 djur totalt kan du boka båda på denna bokning. Priset är per djur.

Besiktning och basvaccination
20 minuter

Vi besiktigar och vaccinerar ditt djur. Intyget gäller för försäljning och till försäkringsbolag om Ni önskar teckna försäkring. Har du flera djur som du vill boka var god maila salabacke@djurdoktorn.nu Är det bara 2 djur totalt kan du boka båda på denna bokning. Kostnad 900 kr per djur.

Besiktningsintyg
20 minuter

Vi besiktigar ditt djur. Intyget gäller för försäljning och till försäkringsbolag om Ni önskar teckna försäkring. Har du flera djur som du vill boka var god maila salabacke@djurdoktorn.nu Är det bara 2 djur totalt kan du boka båda på denna bokning. Priset är per djur.

Besiktningspaket 2
30 minuter

Paketpriset gäller per djur ex kattunge, valp, vuxna hundar och katter, och inkluderar basvaccin x 2, besiktning och microchipmärkning. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning.

Chipmärkning
15 minuter

Detta är den vanligaste metoden av id-märkning. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. Priset är per djur.

Pass till ditt djur
10 minuter

Vi utfärdar ett pass som gäller för utlandsresa åt hund, katt, kanin, iller, fåglar, reptiler och övriga smådjur. Ett djur per pass. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. Priset är per djur. Ni kommer till oss och tar med Ert djur. Är inte djuret märkt så kan vi ordna det samtidigt mot en kostnad. För det mesta hinner vi ordna passet på direkten.

Hälsointyg inför resa EU
15 minuter

Vi undersöker ditt djur och utfärdar ett enkelt intyg direkt i passet. Har djuret inget pass, så gör vi ett till en extrakostnad av 499 kr. Har du flera djur kan de också boka på denna bokning. Priset är per djur.

Intyg avmaskning inför resa
10 minuter

Vi intygar att ditt djur får avmaskning mot dvärgbandmask (ecinococcus). Ta med tabletter. Har du flera djur kan de också bokas in på denna bokning. Priset är per djur.

Kastrering+märkning hankatt-paketpris
30 minuter

Vi kastrerar och chipmärker din hankatt-paketpris Bästa tiden att kastrera hankatten är när han är ca 6 månader. Desto yngre katten är desto enklare operation och konvalecens, men katter i alla åldrar kan kastreras. I priset ingår klinisk hälsoundersökning, kastration samt återbesök vid behov. 1. Du lämnar in din katt och hämtar den några timmar senare. 2. Ta med 2 lagom stora rena handdukar som katten kan ligga på efter operationen. 3. Se till att buren är ren även på insidan. 4. Ge inte katten mat 6 timmar före den bokade tiden. Vatten ska alltid stå framme. 5. Finns en ren krage tar Ni med den, annars får Ni med härifrån för 140 kr. 6. Vi ger smärtstillande efter operationen, och Ni får med ett par doser från oss att ge nästföljande dagar. 7. Läs mer under "VÅRDINFORMATION" i huvudmenyn där vi skrivit Hemgångsråd åt katt/kastrering. Där beskriver vi hur du gör före och efter kastrationen.

Kastrering+märkning+vaccination hankatt
30 minuter

Vi kastrerar, vaccinerar och chipmärker din hankatt-paketpris. Bästa tiden att kastrera hankatten är när han är ca 6 månader eller äldre. Desto yngre katten är desto enklare operation och konvalecens, men katter i alla åldrar kan kastreras. I priset ingår klinisk hälsoundersökning, kastration samt återbesök vid behov. 1. Du lämnar in din katt och hämtar den några timmar senare. 2. Ta med 2 lagom stora rena handdukar som katten kan ligga på efter operationen. 3. Se till att buren är ren även på insidan. 4. Ge inte katten mat 6 timmar före den bokade tiden. Vatten ska alltid stå framme. 5. Finns en ren krage tar Ni med den, annars får Ni med härifrån för 140 kr. 6. Vi ger smärtstillande efter operationen, och Ni får med ett par doser från oss att ge nästföljande dagar. 7. Läs mer under "VÅRDINFORMATION" i huvudmenyn där vi skrivit Hemgångsråd åt katt/kastrering. Där beskriver vi hur du gör före och efter kastrationen.

Kemisk kastrering
15 minuter

Vissa djur ex hund, katt och iller kan kastreras kemiskt. Det gör vi med en spruta som innehåller ett chip med hormoner. Detta ger ingen permanent kastration, och effekten av chippet brukar försvinna efter ett halvt till 2 år. Då måste det göras igen.

Djurdoktorns produkter
30 minuter

Hämta medicin
10 minuter

Dä kommer och hämtar lugnande under öppettiden

Injektioner
15 minuter

Lämpliga åtgärder här är hjälp med olika behandlingar ex att ge injektioner eller andra behandlingar som är svåra i hemmet. Vi kan ge Librela, Cytopoint, Solensia, depomedrol, B-vitamininjektioner,och andra läkemedel. Vissa läkemedel har vi inte i lager och vi skriver i så fall ett recept som Ni hämtar ut på apotek och kommer därefter till oss för administrering. Kontakta oss genom sms på 0734-308391 så ringer vi upp Er. Till hundar som är svåra att ge örondroppar kan vi ge Osurnia som ger en hel veckas öronbehandling.

Sista vilan för en kär vän
20 minuter

Har du kommit fram till beslut att din vän behöver somna in, bokar du tid här. Är du osäker och önskar att veterinären undersöker och hjälper dig ta beslut kan du skicka sms på 0734-308391 så ringer vi upp dig. Vi gör även hembesök för avlivning. Boka hembesöket på sms 0734-308391. Förutom den vanliga avgiften det kostar på mottagningen, tillkommer det minst 3000:- i hembesöksavgift. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt. Vi åker helst endast inom 1 mils radie från domkyrkan.

Tandstensborttagning hund paketpris
60 minuter

Djurdoktorns tandvård innefattar borttagning av tandsten, samt en bedömning av tandstatus. Vi har ingen tandröntgen, och finns fler problem kommer vi att (i samförstånd med Er) remittera till en djurtandläkare. Detta ingår i paketpriset: Kraftigt lugnande+smärtstillande så hunden ligger still och vi kan jobba effektivt. Vi söver inte hunden. Tandstensavlägsnande med hjälp av ultraljud. Uppvakningsspruta. Så här går det till: Vi ger hunden en lugnande spruta och Ni sitter med ca 15 minuter. När den sover lämnar Ni hunden hos oss 1-1,5 timmar och Ni får åka iväg. När Ni kommer ger vi en uppvakningsspruta och hunden vaknar upp helt inom 10-15 minuter. Priset baseras på hundens vikt och hur mycket tandsten det är: <10 kg 2400-3600 kr 10-20 kg 2800-3600 kr 20-25 kg 3200-4200 kr 25-35 kg 3500-4700 kr Ibland kan vi behöva avlägsna någon tand som sitter väldigt lös, och vi brukar kunna genomföra det på lokalbedövning. Extra kostnad för detta tillkommer.

Tandstensborttagning katt paketpris
60 minuter

Djurdoktorns tandvård innefattar borttagning av tandsten, samt en bedömning av tandstatus. Vi har ingen tandröntgen, och misstänker vi att mer djupgående problem finns kommer vi att (i samförstånd med Er) remittera katten till en djurtandläkare. Detta ingår i paketpriset: Sedering+smärtstillande i injektionsform så katten ligger still och vi kan jobba effektivt. Tandstensavlägsnande med hjälp av ultraljud. Uppvakningsspruta. Så här går det till: Vi ger katten en lugnande spruta och Ni sitter med ca 15 minuter. När den sover lämnar Ni katten hos oss 1-1,5 timmar och Ni får åka iväg. När Ni kommer tillbaka ger vi en uppvakningsspruta och katten vaknar upp helt inom 10-15 minuter. Ibland kan vi behöva avlägsna någon tand som sitter väldigt lös, och vi brukar kunna genomföra det på lokalbedövning. Extra kostnad för detta tillkommer.

Undersökning hos veterinär
30 minuter

Djurdoktorn kan liknas vid en vårdcentral och vi har endast basutrustning för enklare problem. Vi kan därför hålla nere priserna. Lämpliga problem att boka här är ex. öron och ögonproblem, hudproblem, sårskador, trasiga klor, misstanke om smärta, hälta, luftvägs samt mag och tarm och analsäcksbekymmer. De problem som vi anser behöver till en specialist, hjälper vi Er med kontakt och remiss till dessa. Önskar Ni utredningar och röntgen, ultraljud, blodprover samt tandproblem behöver Ni vända Er till en välutrustad klinik. Våra kvitton gäller till försäkringsbolagen förstås.

Veterinär - återbesök
30 minuter

Här bokar du tid för återbesök av exempel öron och ögonproblem, sårskador, halsinspektion, analsäcksinflammation/problem samt olika infektioner. Som återbesök räknas ett besök som är en uppföljning av det tidigare besöket. Eventuella provtagningskostnader, analyskostnader och behandlingskostnader tillkommer.

Vaccination Hund
15 minuter

Här kan du vaccinera din hund. 1. Valpsjuka, parvo, liten del kennelhosta, smittsam leverinflammation (hundens basvaccin)-Nobivac Dhppi. 499 kr 2. Kennelhostans virusar samt bakterien Bordetella-Nobivac KC. Ges i nosen. 499 kr. 3. Kennelhostans bakterie Bordetella-Versican Plus Bb Oral. Ges i munnen. 499 kr. 4. Rabies-Rabisin 3 års spruta. Ges som injektion. 499 kr. 5. Leptospira-Nobivac L4. Ges som injektion. 499 kr. 6. Leishmania-Letifend. Ges som injektion. 900 kr (Beställningsvara). Att veta vilket vaccin som behövs kan vara svårt. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din hund. Har du andra sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det till en kostnad av 499 kr.

Vaccination Iller
15 minuter

Här kan du vaccinera din iller. Basvaccin: valpsjuka. 499 kr. Rabies. 499 kr Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din iller. Har du särskilda sjukdomar eller andra vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 499 kr.

Vaccination Kanin
15 minuter

Här kan du vaccinera din kanin. Basvaccin: gulsot och kaninpest, senast uppdaterat vaccin. 599 kr. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din kanin. Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 499 kr.

Vaccination Katt
15 minuter

Här kan du vaccinera din katt. Basvaccin: kattpest, kattsnuva 499 kr. Rabies 499 kr. Vi hjälper dig att avgöra vad som är bäst för din katt. Har du särskilda sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att maila (salabacke@djurdoktorn.nu). Ta med vaccinationsintyg om det finns. Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det för 499 kr.